Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Política

Diari de campanya: Entrevista amb Josep Sempere, candidat de Compromís per Banyeres

Josep Sempere, candidat de Compromís per Banyeres:

“Compromís i PSOE poden seguir governant, tot i que la dreta sempre ven que les esquerres no saben i, menys encara, amb acords de govern”.

 1.- Quina és la seua valoració de la legislatura que ara finalitza?

La valoració que faig és positiva. Han sigut 4 anys en els que hem estat treballant molt, seguint sempre en el que vam dir en la campanya electoral que no anàvem a desenvolupar projectes faraònics, sinò que volíem escoltar a la gent, saber quines eren les seues necessitats i, a partir d’ahí, anar treballant en els projectes més immediats i no tan grandiosos. Doncs, és així com hem estat treballant en esta legislatura i crec que ha sigut positiu perquè així ens ho ha fet sentir la gent.

2.- Què opina sobre la no concurrència de Ciudadanos a les eleccions locals? Els beneficia o perjudica?

Crec que el tema de fer llistes electorals locals resulta complicat i, per extensió, per a tots els partits. Sempre és fa difícil confeccionar-la, però és trist que no hi haja gent que vulga treballar pel seu poble dins d’una institució pública com és l’Ajuntament. Ens beneficia, ens perjudica? En un primer moment, opine que ens pot perjudicar perquè el votant conservador podria concentrar el seu sufragi en l’únic partit de dretes concurrent a les eleccions com és el PP. Per altra banda, també crec que pot haver gent que va votar a Ciudadanos en 2015 i ha vist com treballem i poden acabar votant a Compromís. També cap eixa possibilitat.

3.-Quins factors han sigut determinants per encapçalar la seua candidatura?

Cal considerar que hi ha uns projectes que s’han quedat inacabats com el Pla Edificant per a la millora de l’edifici del CEIP Alfonso Iniesta i l’edificació del nou aulari d’Infantil en el lloc actual del recinte firal. Aquest projecte s’havia quedat pendent i hem estat batallant perquè Banyeres de Mariola entrara en el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació, sent una llàstima que nosaltres no vegerem eixa transformació en nou aulari. Per altra banda, també hem estat gestionant amb la Diputació la construcció del nou Centre de Dia per a l’Associació de familiars de malalts d’Alzheimer, aspecte que ens va fer renunciar a determinades millores en el poliesportiu. A més, hi ha altres projectes que esperem comencen a nàixer en la nova legislatura i que es desenvoluparan al llarg de la mateixa.  

4.-Definisca les qualitats de les persones que l' acompanyen en la seua candidatura...

Són persones molt treballadores i implicades en el benestar del nostre poble d’una forma o d’altra perquè han estat col·laborant en diferents associacions i han dedicat molt del seu temps personal a este apartat. Han estat treballant en associacions que, al cap i a la fi, li donen vida a la població en la vessant cultural, esportiva, festiva o d’altre caràcter, pel que han sigut molt valentes a l’implicar-se en la candidatura aportant el seu bagatge d’estudis i la seua qualificació personal i professional. Opine que hi ha un bon equip per a seguir treballant quatre anys més.

5.-Quins són els principals reptes i/o objectius del seu partit per a la propera legislatura?

Com ja he comentat, hi figuren assolir la construcció d’un nou aulari infantil i les millores al CEIP Alfonso Iniesta i la construcció del nou Centre de Dia de l’Associació de familiars de malalts d’Alzheimer. La resta de projectes hi són al programa electoral caracteritzats per una certa prudència . No s’inclouen grans projectes, però sí continuar treballant en objectius i necessitats relacionades amb les persones.

6.- Podria repetir-se el pacte post electoral entre Compromís i PSOE a nivell local?

Podem qualificar els quatre anys de la legislatura com molt bons perquè ha existit una total sintonia entre Compromís i el PSOE. De fet, hem treballat sempre sense fer distincions de partits i per això opine que l’experiència ha resultat exitosa perquè en cap moment ha hagut fissures encara que l’oposició s’empenyara a vegades en què n’hi haguera. Les set persones que hem format l’Equip de Govern hem treballat conjuntament i no ha hagut cap discrepància, tot i que els punts de vista, de vegades, han pogut ser distints.


7.- Quin és el seu vaticini del que pot ocórrer a Banyeres de Mariola el proper 26 de maig a la vista dels resultats haguts en les eleccions generals i autonòmiques?

Si en les Eleccions Generals el PSOE va ser la força més votada a nivell local i Compromís en les Autonòmiques, esperem que es puga tornar a repetir la situació en la que hem estat treballant amb un acord de govern entre els dos partits i, com ja he dit, poder donar continuïtat al treball realitzat en els propers quatre anys. Fins que no s’obriguen les urnes el 26 de maig no es pot assegurar, però esperem que es puga tornar a repetir un govern d’esquerres a Banyeres de Mariola. Hem demostrat que podem treballar conjuntament, tot i que la dreta sempre ha volgut vendre que les esquerres no saben governar i, menys encara, amb acords de govern. S’ha evidenciat tot el contrari i la gent també se n’alegra d’això.

Diari de campanya: Els partits anuncien els últims actes abans de la cloenda de campanya

Amb la vista fixada en el diumenge 26 de maig, dia en el que els ciutadans donaran la seua opinió al voltant de qui ha de governar a l’Ajuntament i quins partits han de ser presents al Parlament Europeu, els partits que es disputen ser majoritaris a la Corporació Local anuncien quins seran els seus actes de campanya abans de la cloenda oficial en la mitjanit del dissabte 25 de maig.

Per ordre cronològic, Compromís anuncia la seua presència a la Llar del Jubilat el dimecres 22 de maig a partir de les 17.30 hores. Per al divendres 24 de maig, el Partit Popular comunica que celebrarà l’acte oficial de la presentació de la candidatura i míting a la Casa de Cultura a partir de les 20 hores. Per últim, Compromís tancarà la campanya electoral amb un acte a celebrar al pub Tic-Tac a partir de les 23 hores.

 

Diari de campanya: Entrevista amb José Carlos Molina, candidat del Partit Popular

José Carlos Molina, candidat del Partit Popular: “L’anterior Govern s’ha caracteritzat per la mediocritat, mentides i manipulacions seguint la ideologia marcada per Compromís”.

 1.- Quina és la seua valoració de la legislatura que ara finalitza?

La meua valoració en una escala del 1 al 10, és d'un 5. S’ha caracteritzat per la mediocritat, fent les coses a mitges i seguint una ideologia marcada per Compromís, que està darrere de tot el que s’ha fet. La gent no és dóna compte perquè és subtil, però quan més temps passa més ancorades estan algunes idees i costums.

2.- Què opina sobre la no concurrència de Ciudadanos a les eleccions locals? Els beneficia o perjudica?

Crec que ni ens beneficia ni ens perjudica. Amb tot respecte per a Ciudadanos, és una altra formació amb altres idees diferents de les nostres. Si s’hagueren presentant a aquestes eleccions podríem haver contribuït a l'hora de planificar les formes de governar el poble aquests 4 any que tenim al davant.

 3.-Quins factors han sigut determinants per encapçalar la seua candidatura?

El factor fonamental ha sigut les meues ganes de voler fer coses per al benefici i prosperitat del poble en general. Sóc una persona senzilla, treballador i empleat en una fàbrica com la majoria de persones de Banyeres de Mariola. Vull, com tots, feina estable, donar la millor educació i oportunitats als meus fills i qualitat de vida. Crec que es pot fer més i millor, amb humilitat i transparència, sense mentides ni manipulacions com s’ha fet fins ara per l’actual govern municipal de Compromís i PSOE.

 4.-Definisca les qualitats de les persones que l' acompanyen en la seua candidatura...

Les persones que m'acompanyen són persones de totes les edats perquè crec que totes són importants. És una barreja de joventut i maduresa. Han sigut persones que han format part o formen part d’associacions, entitats i confraries del nostre poble, sempre lluitant pel benestar de molts col·lectius de forma altruista. I, sobre tot, són persones amb moltes ganes de treballar, són gent senzilla, il·lusionada i coneixen a la perfecció les carències que ha tingut Banyeres durant aquests 4 anys de Govern municipal.

5.-Quins són els principals reptes i/o objectius del seu partit per a la propera legislatura?

Les nostres preocupacions van dirigides, per una banda, cap a les empreses, que són el principal motor del poble. Volem ajudar-les per a evitar que canvien de municipi quan es fan més grans i donar facilitats per crear altres noves i generar així més ocupació. També estem preocupats pels treballadors, ja que volem que tinguen un lloc de feina digne i amb els mínims desplaçaments possibles. El desenvolupament industrial i econòmic del poble ha sigut una part oblidada d´aquest govern municipal i si no el recolzem moltes empreses s´aniran del poble i Banyeres tindrà més atur i menys benestar social.

D´altra banda, ens agradaria que les persones castellano-parlants tinguen el seu lloc representatiu en el nostre poble perquè elles en formen part i es mereixen un respecte a l'hora d'utilitzar tant el castellà com el valencià.

Ens preocupa també el manteniment de les instal·lacions esportives que fa uns anys eren l'enveja de la comarca, el manteniment del Molí l'Ombria, del que voldríem desenvolupar tot el seu potencial, el manteniment de passejos i zones verdes que tenim ací i que es troben molt descuidades. Poder crear una zona “agility”, perquè les nostres mascotes puguen gaudir i nosaltres també amb elles. La gestió de la pólvora en les nostres festes de Moros i Cristians es podria millorar movent cel i terra si fera falta, per potenciar els actes d´arcabusseria. Hi ha tanta cosa que jo faria, coses senzilles, coses pràctiques i coses difícils, però res és impossible treballant amb molta il·lusió que és el que em mou dia a dia. Ja sabreu tot el que tinc programat perquè Banyeres torne a ser l'enveja de la comarca l'Alcoià-Comtat i de la província, pensem en el futur i en cuidar junts el nostre poble.

6.- Podria repetir-se el pacte post electoral entre Compromís i PSOE a nivell local?

Esperem que no, però ens han demostrat que no poden viure l’un sense l’altre. El PSOE, malgrat que tenia soles dos representants en el Govern municipal, ha acceptat tot el que ha fet Compromís sense dir res, inclòs el fet de no dir ni mitja per portar els llacets grogs a un ple municipal sinònim de recolzament al independentisme català. Creiem que aquestes accions en Banyeres no toquen i no beneficien el benestar de les persones, que és l’objectiu principal dels polítics locals.

 7.- Quin és el seu vaticini del que pot ocórrer a Banyeres de Mariola el proper 26 de maig a la vista dels resultats haguts en les eleccions generals i autonòmiques?

Crec que pot passar de tot, però sincerament en el poble es vota molt a les persones i crec que les sigles són merament una anècdota. Nosaltres som persones planes, treballadores i preocupades pel poble. Crec que millor preparació que eixa no ni ha cap, és la carrera de ser i sentir Banyeres de Mariola la que millor ens identifica, sempre donant el millor de nosaltres en aquest repte que tindrem. Per això, demane el vot a tothom, siga de dretes o d'esquerres, siga jubilat, de mitjana edat, jove o immigrant. Us necessitem a tots per a encapçalar aquest projecte en el qual tot el món cap per a aconseguir el benestar dels veïns i veïnes de Banyeres de Mariola.

Diari de campanya: Compromís presenta la seua candidatura el diumenge en un acte públic

Els tres partits polítics que compareixen a les Eleccions Locals del 26 de maig en aquest municipi anuncien la celebració d’actes públics al llarg d’aquest cap de setmana amb l’objectiu d’aconseguir el major nombre de vots dels ciutadans. 

En concret, i per ordre cronològic, el PSOE farà la presentació de la seua candidatura el divendres 17 de maig, a partir de les 17.30 hores, en una xerrada a celebrar a la Llar del Jubilat, mentre que el Partit Popular farà campanya en el matí del dissabte a la Plaça del Mercat.

Finalment, Compromís per Banyeres de Mariola anuncia la presentació de la seua candidatura en un acte a celebrar el diumenge 19 de maig, a les 12. 30 hores, a la Casa de Cultura. Hi intervindran Enric Morera, diputat a les Corts Valencianes; Àgueda Micó, coportaveu de Compromís; i Josep Sempere, candidat a l'alcaldia.

Diari de campanya: Entrevista amb Fernando Sempere, candidat del PSOE

Fernando Sempere, candidat del PSOE: ”A la vista del resultat del 28 d’abril, no es descarta la reedició d’un nou acord de Govern PSOE-Compromís en les municipals”

 1.- Quina és la seua valoració de la legislatura que ara finalitza?

Faig una valoració molt positiva. He estat una legislatura en la que hem estat tant Compromís com el PSOE treballant braç amb braç. No ha hagut cap problema i ens hem repartit la feina de forma efectiva, treballant sempre al carrer per part nostra, tant Conxi com jo, i ens ocupat dels problemes de la gent intentant solucionar-los. Ha hagut una informació fluïda del que ocorria a la població i sempre ha existit una bona actitud i un clima de col·laboració.

2.- Què opina sobre la no concurrència de Ciudadanos a les eleccions locals? Els beneficia o perjudica?

Si en la legislatura que acaba han pogut estar i ara no hi són, imagine que tindran els seus motius. En unes eleccions locals sempre és positiu que hi haja vàries opcions, però si no es presenten em pregunte on aniran a parar els tres-cents i pico vots que van aconseguir en 2015, tot i que la lògica indica que pot veures’s beneficiat el Partit Popular. Els votants ja ho decidiran.

3.-Quins factors han sigut determinants per encapçalar la seua candidatura?

Pense que eixir ratificat pel meu partit per tornar a encapçalar la candidatura es déu a què hem fet una gran feina en el Govern local, a banda dels ànims que he rebut de les persones que integren la candidatura socialista per continuar. Opine que, si els votants així ho decideixen, deuríem de continuar treballant pel poble en altres projectes necessaris. Per altra banda, també hi ha una necessitat que el PSOE estiga representat en la primera institució local com és l’Ajuntament.

4.-Definisca les qualitats de les persones que l' acompanyen en la seua candidatura...

Es tracta d’una candidatura de gent jove, preparada, amb estudis, diferent a les últimes candidatures del PSOE, i també amb gent molt variada i implicada en la idea del socialisme i progressisme. Tenen moltes ganes de dur endavant el projecte socialista en l’Ajuntament al ser persones suficientment qualificades.

5.-Quins són els principals reptes i/o objectius del seu partit per a la propera legislatura?

En primer lloc, ens preocupa la seguretat i felicitat del veïnat i esta ha sigut la màxima en els quatre anys de legislatura. Caldria una remodelació del poliesportiu, l’adequació dels carrers del casc antic, la regulació de l’estacionament a la Plaça Major, així com estudiar la possibilitat que fóra semipeatonal en determinats moments. A banda, existixen també reptes mediambientals com la neteja de les serres dels voltants de la població, la millora de camins... Però, sobre tot, el treball del dia a dia amb les persones i solucionar els problemes que puguen sorgir.

6.- Podria repetir-se l’acord postelectoral entre Compromís i PSOE a nivell local?

Ho haurien de dir els veïns quan dipositen la papereta en l’urna el dia 26 de maig, però seria factible de nou. Si no fóra així, qui guanye les eleccions o el que tinga més regidors, serà el que haurà de governar. No obstant, opine que podria repetir-se l’acord hagut en esta legislatura ja que no ha hagut cap problema en les condicions en les que hem governat.

7.- Quin és el seu vaticini del que pot ocórrer a Banyeres de Mariola el proper 26 de maig a la vista dels resultats haguts en les eleccions generals i autonòmiques?

Ja se sap que en les eleccions locals es vota més a la persona que a les sigles. M’he quedat sorprés gratament perquè, per primera vegada en la història local, el PSOE ha guanyat en unes eleccions generals a Banyeres de Mariola. Ara, de cara a les locals, espere que l’electorat també valore el treball que hem fet des de les regidories que duia el PSOE i els nostres votants continuen sent fidels al partit. Quant als indecisos, espere que també ens valoren el treball fet. Per finalitzar, i si es fa una extrapolació de resultats, en Banyeres en les generals va guanyar el PSOE i en les autonòmiques el partit més votat va ser Compromís, pel que no es descarta la reedició d’un nou acord de govern. Estaria bé poder demostrar que l’esquerra també és capaç de gestionar l’Ajuntament al llarg de huit anys.

Pàgina 1 de 65

Diari de campanya: Entrevista amb Josep Sempere, candidat de Compromís per Banyeres
dimarts, 21 de maig de 2019
Josep Sempere, candidat de Compromís per Banyeres: “Compromís i PSOE poden seguir governant, tot i que la dreta sempre ven que les esquerres no... Llegiu-ne més...
Diari de campanya: Els partits anuncien els últims actes abans de la cloenda de campanya
dimarts, 21 de maig de 2019
Amb la vista fixada en el diumenge 26 de maig, dia en el que els ciutadans donaran la seua opinió al voltant de qui ha de governar a l’Ajuntament... Llegiu-ne més...
Incendi d'una casa de camp
dimarts, 21 de maig de 2019
Els bombers han hagut d'intervenir en la vesprada del darrer dilluns per extingir un incendi declarat en una casa de camp de Banyeres de Mariola. El... Llegiu-ne més...
Diari de campanya: Entrevista amb José Carlos Molina, candidat del Partit Popular
divendres, 17 de maig de 2019
José Carlos Molina, candidat del Partit Popular: “L’anterior Govern s’ha caracteritzat per la mediocritat, mentides i manipulacions seguint la... Llegiu-ne més...
Diari de campanya: Compromís presenta la seua candidatura el diumenge en un acte públic
divendres, 17 de maig de 2019
Els tres partits polítics que compareixen a les Eleccions Locals del 26 de maig en aquest municipi anuncien la celebració d’actes públics al... Llegiu-ne més...
Celebració del Dia Internacional dels Museus
dijous, 16 de maig de 2019
L’Ajuntament de Banyeres de Mariola , a través de la Regidoria de Turisme i la Direcció de Museus locals, celebra en el cap de setmana el Dia... Llegiu-ne més...
RSS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte