Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Medi Ambient

Ecovidrio posa en marxa en els 14 municipis del consorci la campanya “Llenos de ilusión”

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb el Consorci de Residus Crea i els 14 ajuntaments de la seua àrea de gestió, posen en marxa “Llenos de ilusión”, una campanya per a incentivar la conscienciació sobre el reciclatge d'envasos de vidre en aquestes localitats.

La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 15 d'octubre i el 15 de desembre de 2019, pretén conscienciar als ciutadans de Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, el Camp de Mirra, la Canyada, Castalla, Elda, Monòver, Onil, Petrer, el Pinós, Salines, Saix i Villena sobre la importància de separar selectivament els residus d'envasos de vidre amb la finalitat de millorar la taxa de reciclatge d'aquestes poblacions, com ha indicat el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes.

Amb aquest objectiu s'han adequat els contenidors en tots els municipis amb la imatge de la campanya “Llenos de ilusión”, situats en llocs estratègics de les poblacions que podran utilitzar-se de la mateixa manera que els que hi ha en les ubicacions habituals.

Aquesta iniciativa d’Ecovidrio planteja el repte a la població d'augmentar en un 10% la quantitat de residus d'envasos de vidre reciclats durant els dos mesos de durada, respecte al mateix període de 2018. Si els municipis integrants del Consorci aconsegueixen superar el repte, aconseguiran un fantàstic premi consistent en la millora de les instal·lacions de la sala d'espera d'Urgències de Pediatria de l'Hospital General Universitari d'Elda.

La Diputació d'Alacant inverteix 800.000 euros en la millora mediambiental de 29 municipis

La Diputació d'Alacant col·laborarà aquest any amb 29 municipis de la província en la conservació i millora de les seues zones verdes, masses forestals i paratges naturals. La Comissió de Medi Ambient i Estalvi Energètic ha aprovat la distribució d'aquestes ajudes, que ascendeixen a 800.000 euros i que s'articulen en tres convocatòries.

D'una banda, la institució provincial destinarà 500.000 euros a l'adequació i rehabilitació de parcs, zones verdes i espais naturals en 13 municipis alacantins. Les ajudes, que oscil·len entre els 25.000 i els 40.000 euros, es distribuiran entre els ajuntaments d'Albatera, Alcoleja, l'Alguenya, Banyeres de Mariola, Beniarbeig, Bigastro, Bolulla, Dolores, Guardamar del Segura, el Fondó dels Frares, Ibi, Ondara i Sant Miquel de Salines.

La Comissió també ha resolt la convocatòria per a obres de millora de masses i terrenys forestals. La muntanya Pedrera de San Isidro, a Cox, la muntanya el Castell de Guardamar, a Guardamar del Segura, la zona de Calçs i Atalaies, a La Vila Joiosa, l'entorn del Castell d'Orba i el paratge del Recorral, a Rojales, són els espais en els quals s'actuarà gràcies a aquest paquet inversor, dotat amb 200.000 euros.

Finalment, la Diputació d'Alacant sufragarà amb 94.121 euros la conservació i millora dels paratges naturals d'Alcoi, Asp, Castell de Castells, Callosa de Segura, Ibi, Monòver, Muro, Petrer, el Pinós, Saix i Xixona

S’estableix l’alerta roja per fortes precipitacions

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha emés, a través del Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), un avís de riscos meteorològics pel qual s'estableix pre emergència nivell roig per pluges i tempestes a l’interior de la província d’Alacant que afecta també a Banyeres de Mariola.

A partir de la previsió realitzada per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), per al dijous 12 de setembre s’ha establert el nivell roig d’emergència des de les 0 hores de dimecres a les 12 hores del dijous 13, període en el que es poden registrar fortes tronades i pluges intenses de 90 mm en 1 hora o 180 mm en 12 hores.

Per al divendres 13 de setembre l’alerta passa a nivell groc amb ràfegues de vent de vora 70 km/h, així com pluges de 30 mm en 1 hora des de les 12 hores del divendres a les 0 hores del dissabte 14 de setembre.

Presentació d'un estudi al voltant de la recuperació de la conca del riu Vinalopó

Dimecres 26 de juny, a les 19 hores a la Casa de Cultura, tindrà lloc la presentació dels resultats de l’Estudi per a la mediació i participació en el procés de recuperació integral de la conca del riu Vinalopó desenvolupat per la Universitat de València.

L’estudi constitueix una primera radiografia de la complexa realitat socioambiental que envolta el riu i emfatitza en la necessitat de tindre en compte els usos, les pràctiques i els discursos diversos respecte al riu a l’hora d’implementar polítiques públiques concordes a les diferents necessitats i expectatives.

El Consorci de Residus Crea presenta a Banyeres de Mariola el servei d'ecoparcs mòbils

El Consorci de Residus Crea, que gestiona el tractament i eliminació dels residus del Pla Zonal 8, Àrea de Gestió A3, ha presentat a Banyeres de Mariola els dos ecoparcs mòbils que recorreran 12 de les 14 poblacions de les comarques del Mitjà i Alt Vinalopó, així com de l'Alcoià que comprèn l'entitat consorciada i que han entrat en funcionament el dimarts 18 de juny.

El president en funcions del Consorci Crea, Francisco Javier Esquembre, ha precisat que «s'ha dissenyat un calendari que permetrà als veïns i veïnes de cada municipi saber quin dia comptaran amb l'ecoparc prop de sa casa en haver-se establert dies fixos per als desplaçaments per a facilitar el reciclatge. Amb el temps anirem millorant la presència dels ecoparcs perquè el més important, a més de facilitar el reciclatge als veïns, és el valor mediambiental d'aquest servei».

D'aquesta manera, el servei es desenvoluparà de dimarts a diumenge de manera que els dimarts hi haurà ecoparc a Onil i Salines; els dimecres a Banyeres de Mariola, el Pinós, Castalla i Monòver; els dijous a Saix i Biar; divendres a Petrer i Beneixama; dissabtes a Elda i diumenges a Villena. En horari de demà o tarda en funció del municipi.

Així mateix, a través de la web i dels perfils del Consorci Crea en Facebook i Twitter es donarà compte de les visites, així com dels llocs en els quals s'instal·laran els ecoparcs, ja que encara que en tots els municipis es mantindrà la mateixa ubicació, en alguns casos hi haurà alguna modificació.

El Consorci Crea realitzarà igualment, a partir del mes de juliol i en coordinació amb els ajuntaments, una sèrie de xerrades informatives per a públic adult sobre gestió de residus en les quals es posarà l'accent en la necessitat de reutilitzar i reciclar, i s'explicarà quins residus es poden dipositar als ecoparcs mòbils.

L'ecoparc mòbil és una instal·lació que permet la recollida selectiva d'una gran varietat de residus perquè siguen gestionats de manera correcta i sostenible sense cap cost per als usuaris. Allí podran dipositar-se residus especials com fluorescents, bombetes elèctriques, bateries, piles, olis minerals, pintures, material fotogràfic, envasos contaminats amb químics, radiografies o cartutxos de tinta, entre altres, a més de voluminosos (electrodomèstics i mobiliari), fustes, enderrocs o residus verds. Al mateix temps, el ecoparc també pot rebre un altre tipus de residus com paper, cartó o envasos lleugers.


Pàgina 1 de 32

El Col·lectiu Serrella lliura els Premis 9 d’Octubre
dimecres, 16 d'octubre de 2019
El Col·lectiu Serrella de Banyeres de Mariola lliura aquest dissabte 19 d’octubre una nova edició dels Premis 9 d’Octubre que enguany se... Llegiu-ne més...
Ecovidrio posa en marxa en els 14 municipis del consorci la campanya “Llenos de ilusión”
dilluns, 14 d'octubre de 2019
Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb el Consorci de... Llegiu-ne més...
Óscar Sempere guanya el XIX Concurs de Música Festera de Benidorm
divendres, 11 d'octubre de 2019
El compositor banyerenc Óscar Sempere Francés s’ha proclamat guanyador del XIX Concurs de Música Festera 'Vila de Benidorm' 2019, celebrat en... Llegiu-ne més...
Actes commemoratius de la festivitat del 9 d’Octubre
divendres, 4 d'octubre de 2019
Banyeres de Mariola celebra del 5 a l’11 d’octubre els actes de la festivitat del 9 d’Octubre, que enguany inclouen com esdeveniment... Llegiu-ne més...
Pepe Payà presenta la seua novel·la ‘Identidad’
dijous, 3 d'octubre de 2019
Pepe Payà, escriptor nascut a Biar i professor de Llengua i Literatura Castellana a l’IES Professor Manuel Broseta d'aquesta localitat, presenta... Llegiu-ne més...
El Cuponazo deixa 50.000 euros a Banyeres de Mariola
dimarts, 1 d'octubre de 2019
El cupó de l'ONCE del sorteig del divendres 27 de setembre va repartir 50.000 euros a Banyeres de Mariola. Miguel Ángel Revert Martínez,... Llegiu-ne més...
RSS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte