Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Projectes energètics per al nou Plan E

Projectes energètics per al nou Plan E

La Secretaria d'Estat de Cooperació Territorial del Ministeri de Política Territorial ha aprovat els dos projectes presentats per l'Ajuntament de Banyeres de Mariola al denominat Pla E 2010, consistents en la instal·lació d’una planta solar fotovoltaica connectada a la xarxa i la substitució de 256 punts de llum per tecnologia led.

La planta solar quedarà emplaçada en la coberta de la pista exterior del Poliesportiu Municipal amb una producció prevista de 83.000 KWh/any i que suposarà una inversió de 223.392,80 €. La instal·lació fotovoltaica constituirà una font d'ingressos per a l'Ajuntament ja que l'energia produïda es vendrà a la xarxa elèctrica, calculant-se els ingressos nets d'explotació en 565.000 € durant la vida útil prevista per a estes instal·lacions, estimada en 25 anys.

Per altra banda, el segon projecte contempla la substitució de 256 punts de llum en el Sector S-30 del barri de Mariola i carrers adjacents. Els punts de llum led milloraran l'eficiència i l'estalvi energètic, i al mateix temps,  limitaran la resplendor lluminosa nocturna que origina la coneguda contaminació lumínica. L’equip de govern estima que el nou enllumenat comportarà un estalvi del 66 % en el consum elèctric amb el que s’espera reduir la factura d'electricitat que en els últims mesos ha patit increments aproximats del 30% degut a l’augment de les tarifes elèctriques.

 Amb aquestos projectes, l’equip de govern del PP assegura “fer una aposta decidida per les energies renovables i l'estalvi energètic amb la consegüent reducció d'emissions CO2 i gasos d'efecte hivernacle en línia amb les directrius de política energètica europees plasmades en Objectiu 2020”.

Construcció de 2 nous dipòsits

En el dia d’avui s’han iniciat les obres de construcció de dos nous dipòsits d’aigua potable amb una capacitat total de 3.000 m3 i que tenen un valor estimat de 703.000 euros. L’obra té un termini d’execució aproximat de 8 mesos.

Els dos nous dipòsits estaran emplaçats en la vessant de la muntanya del Sant Crist, sumant-se així a la capacitar total dels 3 dipòsits que hi ha actualment en funcionament amb un volum de 2.000 m3. Segons l’alcalde Toni Belda, la nova infraestructura possibilitarà assegurar l’abastament d’aigua a la població en temps de gran demanda.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte