Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Conveni entre l’Ajuntament i MicroBank

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola i MicroBank, Banc Social de La Caixa, han firmat hui un conveni de col·laboració per a incentivar l'activitat emprenedora i pel que s'establixen noves línies de finançament adreçades a autònoms, microempreses i a emprenedors amb projectes d'autoocupació, que necessiten iniciar, ampliar o consolidar el seu negoci o atendre necessitats circulant.

 La signatura del conveni ha corregut a càrrec de l’alcalde Toni Belda i el director de l'àrea de negoci de La Caixa a Alcoi, Juan Herminio Álvarez. L'import màxim dels préstecs és de 25.000 € sense comissions, amb un tipus d’interés del 8,25 % per a enguany i un termini d'amortització de 5 anys, amb sis mesos de carència. Els beneficiaris, en el cas dels autònoms, han de ser professionals amb una renda anual de fins a 60.000 €, i en el cas de persones jurídiques han de ser microempreses amb menys de 10 treballadors i amb una facturació inferior als 500.000 €. 

Els requisits per optar al préstec són aportar un pla d’empresa que permeta estudiar el projecte, així com disposar d'un informe de viabilitat elaborat per l’Agència de Desevolupament Local (ADL) amb el suport de la regidoria d'Hisenda. L’aprovació de la subvenció podrà fer-se efectiva en un mes i mig com a màxim. 

MicroBank ha concedit 146.124 préstecs per un import de 908,6 milions d'euros, sent l'única entitat dedicada al finançament de projectes empresarials i de negoci a través de microcrèdits. En la Comunitat Valenciana, el banc ha atorgat 11.144 préstecs per valor de 71,5 milions fins a finals del passat març.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte