Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Economia

Lleu respir per a l’atur en març

Segons les dades publicades pels serveis públics d'ocupació del SERVEF, a les comarques de l’Alcoià i El Comtat el mes de març ha finalitzat amb 10.847 aturats registrats, una xifra que suposa una davallada de 42 persones.

Per municipis, l'atur ha augmentat lleument a la població de Castalla amb 12 persones més respecte del mes anterior. Tot el contrari ha ocorregut a la població d'Ibi, on la taxa de l'atur ha baixat en 28 persones i també a Onil, amb 24 persones menys aturades. A Banyeres de Mariola, l’atur se situa en 375 persones, amb un balanç de 2 aturats més respecte a febrer, és a dir, 7 dones més i 5 homes menys.

Per gèneres, en aquest mes de març la desocupació ha quedat igual entre les dones i, per tant, es continua mantenint el mateix nombre de dones desocupades, en total 6.891, xifra molt més elevada que al sector masculí on ha disminuït en 42 treballadors i la taxa d'atur se situa ara en 3.956.

Segons la valoració d’UGT, «malgrat ser dades positives ens trobem davant un mercat fràgil i molt estacional pel que, depenent del moment en què ens trobem, canvia notòriament. Altre factor és la precarietat a l'hora de contractar, ja que hi ha un abús constant en la contractació temporal parcial sobre els contractes indefinits. Tot això posa de manifest que la reforma laboral ha estat inútil, puix no s'ha aconseguit augmentar la contractació indefinida sobra la temporal».

Nou respir per a l’atur en febrer

El passat mes de febrer va suposar un nou respir per a l’atur en les comarques de l'Alcoià i El Comtat, on la taxa de desempleats va baixar en 23 persones, situant-se la xifra global en 10.889 aturats. Per municipis, Onil va registrar la major baixada amb 32 persones menys en les llistes del Servef, seguida de Castalla amb 19 aturats menys. En el cas contrari està Alcoi, on l'atur va créixer en 30 persones durant l’esmentat mes. També a Banyeres de Mariola es va registrar un augment de 13 persones aturades, xifra que eleva el total a 373.

La indústria és el sector més beneficiat el passat mes amb 71 aturats menys, mentre que els serveis compten amb 44 persones més en les llistes del Servef. Des d'UGT continuen denunciant l'elevada xifra de temporalitat, la rotació laboral en l'ocupació temporal i l'ascens de la contractació a temps parcial involuntària, la qual cosa «perfila un futur mercat de baixa qualitat, poc qualificat, amb baixes remuneracions i sense estabilitat en l'ocupació».

A més, la desocupació continua afectant més les dones. Una mostra és que a les comarques de l'Alcoià i El Comtat el mes de febrer es van registrar un total de 6.891 dones aturades front els 3.998 homes sense ocupació. Segons apunta UGT, «la inestabilitat laboral continua castigant més a les dones que als homes», així com les primeres «accedeixen al mercat laboral en pitjors condicions, promocionen menys a llocs de responsabilitat, reben salaris més baixos i, a més, continuen assumint gairebé en solitari les responsabilitats familiars».

 

Augmenta el nombre de persones ateses a la Tourist Info

El nombre de persones ateses pel personal de l’Oficina de Turisme local va augmentar de forma considerable en el darrer any 2018 aplegant a la xifra de 8.456, segons s’aprecia en les dades facilitades per José Gabriel Pérez, regidor de Turisme.

A partir de la memòria elaborada per la Tourist Info i la mateixa regidoria, en l’any 2015 van rebre informació turística un total de 3.247 visitants, disminuint a l’any següent a 2.410. Per contra, en l’any 2017 la xifra ja va augmentar a 5.481 persones ateses, fins incrementar-se en el darrer any en arribar a la quantitat ressenyada de 8.456.

L’augment de persones informades per la Tourit Info atén a unes raons ben evidents, en opinió del regidor. En primer lloc, perquè en l’últim any no sols ha hagut una atenció personalitzada a la mateixa oficina situada a l’entrada del parc municipal de Villa Rosario, «sinó que també han existit punts d’informació en determinats esdeveniments locals com les festes de Moros i Cristians i la Malena, a més d’haver assistit a importants cites turístiques com la Fireta d’estiu de Biar, la Feria del campo de Villena o la Fira de turisme a IFA Alacant, on el nombre de visites a l’estand de la Tourist Info local va aplegar quasi a les 2.000». Per altra banda, afig Pérez, «l’atenció no sempre s’ha donat de forma personalitzada in situ, sinó que també han ajudat les noves tecnologies, mitjançant la informació telefònica, via web, correu electrònic o també via whastapp».

 

L’atur torna a repuntar en gener

Segons les dades publicades pels serveis públics d'ocupació (SERVEF) a les comarques de l’Alcoià i El Comtat,  el mes de gener ha finalitzat amb un total de 10.912 aturats registrats, una xifra que suposa un augment de 23 persones. Les dades registrades són negatives degut a què el mes de gener és un dels pitjors de l'any per a l'ocupació degut a factors estacionals, essencialment, a les contractacions relacionades amb la campanya nadalenca. 

El mes de gener, la desocupació ha baixat en el sector masculí, amb 30 aturats menys. En canvi, en el sector femení ha augmentat amb 53 aturades més. El nombre de dones registrades com a desocupades és de 6.842, sent molt superior als 4.070 homes. La desocupació ha baixat en el municipi d'Ibi amb 27 persones menys. Pel que respecta a Banyeres de Mariola, l’atur ha baixat en 12 persones, 6 homes i 6 dones, situant-se la xifra global en 360 desocupats, dels que 275 en són dones i 85 homes. Per contra, ha hagut un augment considerable de la desocupació en les poblacions d'Alcoi, amb 38 aturats més, i a Onil, amb 26 aturats més. Aquestes dades continuen demostrant que l'atur és molt estacional a les nostres comarques.

Per a UGT, autora de l'informe, aquestes dades continuen demostrant que la contractació està tenyida de temporalitat i parcialitat involuntària.

L’empresa Inteligencia Climática guanya el concurs comarcal de projectes empresarials

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat va lliurar el passat divendres els premis del VII Concurs d'Empreses i Projectes Empresarials, en una gala celebrada A l’Alqueria d’Asnar. En total, s’ha atorgat sis premis en dues categories —millor empresa i millor projecte emprenedor— a propostes viables que destaquen pel seu caràcter innovador i la sostenibilitat mediambiental. 

El guanyador del premi a la millor empresa, dotat amb 2.000 €, ha estat Domingo Pérez Herrera, de Banyeres de Mariola, amb l’empresa Inteligencia Climática, una consultoria de planificació i prevenció d’incendis forestals i ordenació del territori mediambiental. En la mateixa categoria de millor empresa, en la subcategoria de millor empresa eco-sostenible, la guardonada ha estat Alba Sanjuán Santonja, qui ha rebut mil cinc-cents euros per Herbetés, l’herbolari ecològic del Mercat de la Zona Nord d’Alcoi.

Pel que fa als premiats en la categoria a millor projecte emprenedor, el guanyador ha estat Mauro Sanz Silvestre, amb Ocasia, un servei de compres en Àsia dirigit a les empreses. En la mateixa categoria han destacat també Recox, candidatura presentada per José Miguel Galiano, com a projecte eco-sostenible; el projecte turístic Turnatur, de Vanessa Romá Beneyto i Hindu Mohamed; i Cor de Mariola, presentat per Eva M.ª Peña, com a millor projecte agropecuari.

A la gala van assistir representants de la Mancomunitat i els ajuntaments que la integren, així com membres de les organitzacions col·laboradores en els premis: la Cámara de Comercio de Alcoy, el CEEI i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València.  La Mancomunitat convoca cada any aquest concurs amb la finalitat de promoure el desenvolupament local, la promoció econòmica i el desenvolupament empresarial, així com fomentar la creació d’ocupació en les comarques.

L’acte va estar presentat per Milagro Sellés i amenitzat per professors de l’Escola Comarcal de Música del Comtat, que enguany celebra el seu XX aniversari.

 

Pàgina 1 de 56

La Comissió de Festes reajusta el desenvolupament dels actes dels dies 21 i 22 en funció de la previsió de pluges
dissabte, 20 d'abril de 2019
La Comissió de Festes de Sant Jordi, reunida en sessió extraordinària a partir del migdia del dissabte 20 d’abril, ha aprovat reajustar el... Llegiu-ne més...
Els Contrabandistes guanyen el 44é concurs de fanals festers
dissabte, 20 d'abril de 2019
La filà de Contrabandistes ha aconseguit el primer premi del 44é Concurs de fanals festers en rebre un total de 196 punts. Els Estudiants i Califes... Llegiu-ne més...
PROTAGONISTES DE LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS 2019: CAPITANIES VOLUNTÀRIES DE DRET
dijous, 18 d'abril de 2019
Maseros: A Vicente Llopis Tudela li va impactar la capitania de son pare en l’any 1987 i fruit d’aquella experiència il·lusionant es va dir a... Llegiu-ne més...
PROTAGONISTES DE LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS 2019. CAPITANIES PER LA FILÀ
dimecres, 17 d'abril de 2019
Moros Vells: La Junta Directiva presidida per Hermógenes Fernández Esteve també estrena enguany les dues anualitats de manament al front de la... Llegiu-ne més...
Diari de campanya: el PP presenta la candidatura local i Compromís realitza el 1r acte de campanya
dimarts, 16 d'abril de 2019
José Carlos Molina, candidat del Partit Popular a l’alcaldia El Partit Popular de Banyeres de Mariola ha donat a conèixer en la vesprada del... Llegiu-ne més...
PROTAGONISTES DE LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS 2019. CAPITANIES PER LA FILÀ
dilluns, 15 d'abril de 2019
Cristians: Els Cristians són una de les huit filaes de Banyeres de Mariola que enguany afronten les festes sense tindre capità. Per a la presidenta... Llegiu-ne més...
RSS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte