Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Economia

Maig afavorix que 262 persones troben feina a l’Alcoià-Comtat

La xifra de l’atur ha baixat en 262 persones a les comarques de l’Alcoià i El Comtat al mes de maig, segons publica el Servei Valencià d'Ocupació, Labora. Una dada significativa és la baixada de l'atur en les dones, que ha sigut més del doble que el dels homes. En concret, de les 262 persones que han trobat treball, 187 són dones i 75 homes.

Els municipis on més ha baixat l'atur són Ibi, amb 103 persones menys aturades; Alcoi, amb 85 menys; Castalla, amb 27, Banyeres de Mariola i Onil, amb 16; Cocentaina, amb 15, i Muro, amb 12. Segons les dades emeses, a Banyeres de Mariola hi ha ara un total de 354 aturats, dels que 264 són dones i 90 homes.

Des d'UGT es comenta que aquesta significativa davallada, tot i que resulta positiva, no canvia les condicions regnants en el mercat de treball, és a dir, «un mercat fràgil i molt estacional, on continua predominant la precarietat amb un abús constant de la contractació temporal».

Economia concedeix 2,3 milions per a millorar 21 polígons a l'Alcoià

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’Ivace, ha concedit 2,38 milions d'euros per a la millora de 21 polígons industrials de l'Alcoià en 2019.

Aquesta inversió s'emmarca dins de la convocatòria d'ajudes de l’Ivace per a projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclaus tecnològics amb càrrec a l'exercici 2019 que compta amb un pressupost total de 13,6 milions d'euros.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha afirmat que les ajudes «permetran millorar la qualitat i la imatge dels polígons i àrees industrials de L'Alcoià i són un clar exemple de l'aposta decidida de la Conselleria i de l’Ivace per l'economia productiva i per a contribuir a generar ocupació estable i de qualitat».

A Banyeres de Mariola s'han concedit ajudes per als polígons industrials Les Molines, Les tres creus i Barraquetes. A més, els polígons industrials que rebran ajudes per a les obres de millora i modernització són El Cementeri, Ibi Ciutat de la Joguina, Retir Casanova, L'Alfaç I, L'Alfaç II, Alfaç III Est, L'Alfaç III Oest, Casa Pau i El Derramador, a Ibi.

A Alcoi, es veuran beneficiats els polígons industrials El Castellar, Cotes Altes, Santiago Payà-Sant Benet, La Beniata i Cotes Baixes. A més, se subvencionessin les obres del Maigmó, de Tibi, i Els Vasalos, La Marjal I i La Marjal II, d'Onil.

La convocatòria d'ajudes de 2019 contempla subvencions de fins a 200.000 euros per polígon, a més tots els projectes aprovats seran subvencionats per l’Ivace al 60%.

Entre les actuacions que se subvencionaran en els municipis de L'Alcoià i que estan contemplades en l'ordre d'ajudes de l’Ivace destaca la millora de l'enllumenat públic i del sanejament d'aigües residuals, l'obra civil per a la implementació de fibra òptica i la instal·lació de vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local.

També es milloraran les zones verdes, la senyalització i/o identificació de carrers i la senyalització horitzontal i/o vertical del trànsit i l'enllumenat públic. A més s'instal·laran serveis contra incendis, ecoparc, carril bici i passarel·les de vianants i es millorarà el subministrament de gas a alta i baixa pressió.

Font: Diario Información

Lleu respir per a l’atur en març

Segons les dades publicades pels serveis públics d'ocupació del SERVEF, a les comarques de l’Alcoià i El Comtat el mes de març ha finalitzat amb 10.847 aturats registrats, una xifra que suposa una davallada de 42 persones.

Per municipis, l'atur ha augmentat lleument a la població de Castalla amb 12 persones més respecte del mes anterior. Tot el contrari ha ocorregut a la població d'Ibi, on la taxa de l'atur ha baixat en 28 persones i també a Onil, amb 24 persones menys aturades. A Banyeres de Mariola, l’atur se situa en 375 persones, amb un balanç de 2 aturats més respecte a febrer, és a dir, 7 dones més i 5 homes menys.

Per gèneres, en aquest mes de març la desocupació ha quedat igual entre les dones i, per tant, es continua mantenint el mateix nombre de dones desocupades, en total 6.891, xifra molt més elevada que al sector masculí on ha disminuït en 42 treballadors i la taxa d'atur se situa ara en 3.956.

Segons la valoració d’UGT, «malgrat ser dades positives ens trobem davant un mercat fràgil i molt estacional pel que, depenent del moment en què ens trobem, canvia notòriament. Altre factor és la precarietat a l'hora de contractar, ja que hi ha un abús constant en la contractació temporal parcial sobre els contractes indefinits. Tot això posa de manifest que la reforma laboral ha estat inútil, puix no s'ha aconseguit augmentar la contractació indefinida sobra la temporal».

Nou respir per a l’atur en febrer

El passat mes de febrer va suposar un nou respir per a l’atur en les comarques de l'Alcoià i El Comtat, on la taxa de desempleats va baixar en 23 persones, situant-se la xifra global en 10.889 aturats. Per municipis, Onil va registrar la major baixada amb 32 persones menys en les llistes del Servef, seguida de Castalla amb 19 aturats menys. En el cas contrari està Alcoi, on l'atur va créixer en 30 persones durant l’esmentat mes. També a Banyeres de Mariola es va registrar un augment de 13 persones aturades, xifra que eleva el total a 373.

La indústria és el sector més beneficiat el passat mes amb 71 aturats menys, mentre que els serveis compten amb 44 persones més en les llistes del Servef. Des d'UGT continuen denunciant l'elevada xifra de temporalitat, la rotació laboral en l'ocupació temporal i l'ascens de la contractació a temps parcial involuntària, la qual cosa «perfila un futur mercat de baixa qualitat, poc qualificat, amb baixes remuneracions i sense estabilitat en l'ocupació».

A més, la desocupació continua afectant més les dones. Una mostra és que a les comarques de l'Alcoià i El Comtat el mes de febrer es van registrar un total de 6.891 dones aturades front els 3.998 homes sense ocupació. Segons apunta UGT, «la inestabilitat laboral continua castigant més a les dones que als homes», així com les primeres «accedeixen al mercat laboral en pitjors condicions, promocionen menys a llocs de responsabilitat, reben salaris més baixos i, a més, continuen assumint gairebé en solitari les responsabilitats familiars».

 

Augmenta el nombre de persones ateses a la Tourist Info

El nombre de persones ateses pel personal de l’Oficina de Turisme local va augmentar de forma considerable en el darrer any 2018 aplegant a la xifra de 8.456, segons s’aprecia en les dades facilitades per José Gabriel Pérez, regidor de Turisme.

A partir de la memòria elaborada per la Tourist Info i la mateixa regidoria, en l’any 2015 van rebre informació turística un total de 3.247 visitants, disminuint a l’any següent a 2.410. Per contra, en l’any 2017 la xifra ja va augmentar a 5.481 persones ateses, fins incrementar-se en el darrer any en arribar a la quantitat ressenyada de 8.456.

L’augment de persones informades per la Tourit Info atén a unes raons ben evidents, en opinió del regidor. En primer lloc, perquè en l’últim any no sols ha hagut una atenció personalitzada a la mateixa oficina situada a l’entrada del parc municipal de Villa Rosario, «sinó que també han existit punts d’informació en determinats esdeveniments locals com les festes de Moros i Cristians i la Malena, a més d’haver assistit a importants cites turístiques com la Fireta d’estiu de Biar, la Feria del campo de Villena o la Fira de turisme a IFA Alacant, on el nombre de visites a l’estand de la Tourist Info local va aplegar quasi a les 2.000». Per altra banda, afig Pérez, «l’atenció no sempre s’ha donat de forma personalitzada in situ, sinó que també han ajudat les noves tecnologies, mitjançant la informació telefònica, via web, correu electrònic o també via whastapp».

 

Pàgina 1 de 56

Josep Sempere consolida l’alcaldia amb els vots de Compromís i PSOE
diumenge, 16 de juny de 2019
La nova legislatura local 2019-2023 arrancava en el matí del dissabte 15 de juny amb els vots dels huit membres electes de Compromís per Banyeres... Llegiu-ne més...
Aproven el 100% dels estudiants presentats a la selectivitat
dissabte, 15 de juny de 2019
El 100% dels estudiants de l’IES Professor Manuel Broseta presentats a les proves PAU ( Proves d’Accés a la Universitat) han superat aquests... Llegiu-ne més...
Jazz amb la ‘Manco’ a Vil·la Rosario
dijous, 13 de juny de 2019
El parc municipal de Vil·la Rosario acull aquest divendres 14 de juny un concert de jazz a cura del grup Swing 26. L’actuació queda inclosa dins... Llegiu-ne més...
Celebració de Llirauca 2019 i inauguració de l’exposició Paraules pintades
dijous, 13 de juny de 2019
El diumenge 16 de juny se celebra una nova edició de Llirauca, la IV Jornada del llibre, la paraula i la música, activitat que es desenvoluparà al... Llegiu-ne més...
Dissabte 15 de juny es constituïx la nova Corporació Municipal
dimarts, 11 de juny de 2019
El dissabte 15 de juny se celebrarà el primer ple de la Legislatura 2019-2023. Es tracta del Ple d’Investidura on els nous regidors i regidores... Llegiu-ne més...
Maig afavorix que 262 persones troben feina a l’Alcoià-Comtat
dimecres, 5 de juny de 2019
La xifra de l’atur ha baixat en 262 persones a les comarques de l’Alcoià i El Comtat al mes de maig, segons publica el Servei Valencià... Llegiu-ne més...
RSS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte